Chleb na kromki sprzedawany w Przemyślu. Dlaczego to popularne rozwiązanie?
Coraz więcej piekarni w Polsce, w tym także w Przemyślu, wprowadza do oferty możliwość zakupu chleba na kromki. Niektórych zaskakuje takie rozwiązanie, które kojarzy się z kryzysem gospodarczym, mającym negatywny wpływ na portfele Polaków. Okazuje się jednak, że jest to znany i lubiany sposób kupowania, który zapobiega marnowaniu żywności.
Drogi chleb sprzedawany na kromki to korzyść dla klienta i dla sprzedawcy
Chleby, które kosztują od 6 zł wzwyż, bardzo często są w piekarniach sprzedawane na kromki. Tym sposobem klient nie musi płacić za kupno drogiego i dużego chleba, którego nie jest w stanie zjeść w całości przed upływem terminu przydatności. Każdy kupuje dokładnie tyle, ile potrzebuje. Klienci są zadowoleni, bo nie przepłacają i nie marnują pieczywa. Z kolei właściciel piekarni z powodzeniem sprzedaje drogie chleby. W dawnych czasach chleb na kromki sprzedawało się z powodów ekonomicznych. Dzisiaj jest to chęć wyjścia naprzeciw potrzebom klientów. Ludzie wolą kupować mniejsze chleby. W przeciwnym razie muszą wyrzucać nadmiar zakupionego pieczywa. A jeśli w Waszej ulubionej piekarni wciąż nie ma możliwości zakupu chleba na kromki, polecamy mrożenie pieczywa.